Hromadná úprava událostí v Google Kalendáři

(publikováno 23.10.2018) 3 Windows, Google

Jak na hromadnou úpravu událostí v Google Kalendáři, když to základní webové rozhraní neumožňuje? Je potřeba šikovný program, který ale prozatím existuje pouze pro Windows.

Hromadná úprava událostí v Google Kalendáři

V dnešní době si nedokážu představit, že bych měl fungovat bez kalendáře. Někdo používá papírový diář, ale o tom bych asi nepsal na technicky zaměřeném blogu. Řeč je o kalendáři od Google. Nedávno jsem po sloučení kalendářů potřeboval některé události barevně odlišit a přejmenovat. Akcí bylo několik a dělat to po jedné by bylo zdlouhavé. Bohužel ale Google Kalendář hromadné změny neumí.

Bulk edit calendar events

Naštěstí existuje jednoduchý prográmek, který není potřeba instalovat a umí vše potřebné. Jmenuje se Bulk edit calednar events a je napsán v C#. Alternativa pro Linux a Mac prozatím neexistuje a je tedy momentálně pouze pro uživatele Windows.

Použití je velmi jednoduché. Po spuštění se tlačítkem Get calendars stáhnou veškeré kalendáře, které uživatel může upravovat. Při prvním použití je nutné povolit aplikaci přístup k datům kalendáře přes Google OAuth, jak lze vidět na obrázku níže. Toto oprávnění lze samozřejmě později odebrat na myaccount.google.com/permissions.

Přihlášení přes Google OAuth Hromadná úprava událostí


V první záložce Search lze vyhledávat podle názvu a/nebo termínu z vybraného kalendáře. Záložka Filter slouží k zatržení pouze těch událostí, které splňují nějakou blíže určující podmínku. Lze například určit, co musí obsahovat popisek události a další.

Nejzajímavější ale je rozhodně záložka Editor. Zde je možno navolit, co se s vybranými událostmi má stát. Jak lze vidět na obrázku, měnit lze téměř vše. Od názvu, místa až po barvu. Události je možné také hromadně přesunout o určený čas, změnit dobu trvání, připomínky a další vlastnosti.

Opakující se události

Google kalendář podporuje události, které se opakují. Pokud se někdo pokusí upravit opakující se událost, bude vyzván, kterou akci provést viz obrázek. V aplikaci Bulk edit v nastavení je pole Edit recurring events as single event. Pokud je toto pole zaškrtnuté, a ve výchozím nastavení je, program upraví pouze jeden výskyt. Tím se změna propíše i do ostatních výskytů, které jsou pak ignorovány programem Bulk Edit ignorovány.

Úprava opakující se události v Google Kalendáři

V případě, že by se všechny výskyty opakující se události upravovaly samostatně, došlo by k přerušení vazby a události by byly nadále samostatné.


Použili jste již tento program, máte jiné řešení nebo události upravujete ručně? Podělte se s ostatními v komentářích pod článkem.

Přidat komentář

Položky označené * jsou povinné. Email nebude zveřejněn

Komentáře

Ahoj! Bulk edit calendars event neznám. Kdysi jsem si události hromadně měnil skrze Java API. Ale poslední dobou jedině Google Apps Script. Například jsem to potřeboval, když jsem si omylem naimportoval události z jiného kalendáře do svého místo toho, abych ho jen přidal jako další. Byla to absolutní brnkačka. Absolutně odpadá nějaké řešení napojení API, zákládání projektu a tak => napíšeš to velmi rychle. Je to v podstatě JavaScript takže ani jazykově se netrápíš. Na jednorázové úprava úplně top.

Aplikace se nespustí, i když ji dám spustit jako správce...

Mi se aplikace normálně spustí a funguje. Pokud máš problém, musíš napsat autorovi. Více nepomůžu